fbpx

HypnoBaby er en app – find den på AppStore eller i Google Play
Du får 14 dages gratis prøveperiode, når du opretter et abonnement hos HypnoBaby

OM HYPNOSE

Få svar på dine sprøgsmål om hypnose

Er hypnose det samme som mindfulness?

Nej, hypnose er ikke det samme som mindfulness. Den hypnotiske tilstand minder meget om mindfulness eller meditation, men til forskel fra mindfulness, bruger man hypnose til at skabe ønskede og hensigtsmæssige ændringer i sindet, mens mindfulness (meget forenklet sagt) nærmere går ud på, at acceptere det, “der er”.

KAN ALLE HYPNOTISERES?

Langt de fleste kan.

Hypnose er en helt naturlig mental tilstand, som alle mennesker oplever flere gange i løbet af en dag, fx. når vi dagdrømmer eller kører bil og “glemmer” hvor, vi er. Nogle mennesker har dog svært ved at opnå denne tilstand af sig selv. Men husk, at øvelse gør mester!

MISTER JEG KONTROLLEN?

Nej, tværtimod. Hypnose hjælper dig med at skabe en langt bedre kontakt til dig selv og dit indre og giver derfor oftest en følelse af bedre balance. 

ER HYPNOSE FARLIGT?

Hypnose i sig selv er bestemt ikke farligt. Nogle personer bør dog undgå brug af hypnose uden at være guidet af en behandler. Det drejer sig særligt om personer med psykotiske lidelser som skizofreni.

KAN JEG BLIVE HÆNGENDE I HYPNOSEN?

Nej. Hypnose er en helt naturlig tilstand, som alle mennesker bevæger sig ind og ud af flere gange dagligt. 

Nogle oplever dog, at være lidt indadvendte og måske trætte/dybt afslappede efter hypnose, hvilket er helt normalt.

SKAL JEG LUKKE ØJNENE?

Det behøver du ikke.

Du kan sagtens lade øjnene være åbne under hypnose, og fx. fokuserer på dine hænder eller et punkt på væggen i stedet. De fleste foretrækker dog at lukke øjnene, da de oplever det hjælpsomt i forhold til at fokusere på den indre verden i stedet for den ydre.

JEG FALDER I SØVN UNDER HYPNOSEN

Så trænger du nok til mere hvile, og kan overveje, om du sover og hviler nok.

Dertil sagt, er der mange, som oplever at blive meget søvnige og måske endda falde i søvn under hypnose. Studier har vist, at man faktisk stadig får lidt ud af hypnosen, men det bedste er helt klart, hvis du kan holde dig vågen, ved fx. at finde et bedre tidspunkt på dagen eller sidde op. 

Du kan også bruge afslapningslydfilerne til at hjælpe dig med at falde i søvn, hvis det føles behageligt.

HVORFOR MÅ JEG IKKE KØRE BIL?

I den hypnotiske tilstand er man dybt fokuseret på det indre. Ofte inddrages også “drømmerejser” eller visualiseringer. Samtidig nedsættes opmærksomheden mod den omgivende verden. Derfor er det simpelthen alt for farligt at bruge lydfilerne, mens du kører bil.