fbpx

HypnoBaby er en app – find den på AppStore eller i Google Play
Du får 14 dages gratis prøveperiode, når du opretter et abonnement hos HypnoBaby

Udkørt ? Træt? Endelig ferie…

Af Jordemoder Diana Borbely 

I dette blogindlæg inviteres du ned i tempo. Hvad enten du allerede ligger på en solseng eller snart starter ferie, så er det virkelig vigtigt at integrere følelsen af frihed så grundigt, at den ikke kun strejfer dig flygtigt få uger om året.

Tænk hvor vidunderligt livet kan være, hvis din grundstemning rimer mere på overskud end hamsterhjul på daglig basis.

Åben dit hjerte, prik en veninde eller ven på skulderen og lad jer inspirere til et mindre stressende liv, end de fleste af os stempler ind i hver morgen, når vækkeuret ringer.

Du kan ændre dit liv, hvis du virkelig vil!

Rigtig god læselyst!

”Jeg skal bare lige nå hen til weekenden”

Den sætning er ofte løsningen, når følelsen af travlhed eller stressede perioder indfinder sig. Uger der afløser nye uger med mange bolde i luften og meget om ørerne. Hverdagslivet kræver ofte meget, og vigtigheden af at tage sig af ubalancer netop i hverdagen er afgørende, da det er hverdagene, vi har allerflest af. Det er ikke en acceptabel norm at halse efter og indhente, imens vi forsøger at normalisere det travle hverdagsliv. Det er jo dit liv, din hverdag, dit indre indeklima, der skaber din virkelighed.

Mange oplever, at det særligt er op til ferien, at arbejdsmæssige projekter skal færdiggøres, og de sociale forpligtelser med skoleafslutninger, sommerfester, ferieafslutninger mv. krydses af på to-do-listen.

Men hvordan ville det egentlig være at udvise rettidig omhu? At være i bedre balance generelt, så det blev undtagelsen fremfor det grundlæggende vilkår at føle, at de fleste dage er (for) travle. Vi handler ofte først på at være pressede eller udkørte, når følelsen for alvor melder sig. Faktisk kan du aktivt arbejde med dit eget indre batteri, således weekenden eller ferien ikke bliver udmattelsens endestation. Du kan lære at passe RIGTIGT på dig selv!

Hvem har ikke oplevet, at weekender og ferie bliver tidspunktet, hvor småinfektioner får fodfæste, hvor kroppen melder pas, og hvor fokus er at lade op til en ny omgang i arbejdslivets krævende boksering?

Selv mennesker der elsker deres arbejde, kan have tendens til at præstere så ivrigt, at også drømmejobbet kan blive udfordrende.

De fleste mennesker oplever travlhed og kortvarig stress. Stress er kroppens naturlige reaktion, som hjælper dig med at yde dit bedste, når du er presset op mod en deadline og står i en akut vanskelig situation. Stress er derfor ikke skadeligt, så længe påvirkningen er kortvarig og du kan slappe af bagefter”.  Kilde: Arbejdsliv og stress | Business Danmark

Men er følelsen af travlhed egentligt kortvarig? Eller er den i højere grad blevet normen for de mange, når der balanceres mellem job, familieliv, bestyrelsesposter, foreningsliv, forældreråd, og hvad der ellers simrer i den sammenkogte ret af to-does i timemanageren.

Mor ved kejsersnit

Hamsterhjulet uden endestation

Når vi begynder at opleve, at opgaverne og vores færden mellem dem, minder om et uendeligt hamsterhjul, der blot kører hurtigere, jo mere vi skynder os, er det tid til at lytte til alarmklokkernes kimen. Måske holde en pause, stå kort af ræset og vælte ud af rutinerne – bare lidt. Vi må ændre strategi. I hverdagens hamsterhjul bliver begreber som nærvær, indlevelse og fornøjelse gradvis nedtonet for at ende med at være helt udviskede. Vi ender med at være mere på vej mod et mål end at være tilstede i vores liv. Stil dig selv spørgsmålet: Skal du overleve eller leve dit liv? Der er en kæmpe forskel på de to ting og helt sikkert også på din livskvalitet afhængigt af dit svar.

Et af svarene på, hvordan hverdagslivet på trods af hamsterhjul kan føles ganske ok, er et selvkærligt fokus på dig. Vi kører bilen til service, vi får lavet tandeftersyn, vi tegner forsikringer og får måske et helbredstjek. Alt sammen forebyggende initiativer for at undgå oversete eller store skader med eventuelle økonomiske konsekvenser. 

Den helt samme mulighed ligger for dine fødder i form af daglig optankning og endda selvforkælelsestid. Hvor meget luft er der i dit hverdagsliv til at bruge 30 minutter på ingenting? Ingenting som på sigt kan betyde alting, nemlig mere balance og mindre stress på bagsmækken.

”Du er selv med til at vælge, hvordan dit hverdags-hamsterhjul skal køres. Føles din hverdags-trummerum som en byrde, der kvæler dig og gør dig udmattet og trist? Genovervej hvordan den pris, du betaler for at holde dit hamsterhjul i gang, matcher dine forventninger og dine værdier. Måske kan der justeres på dine forventninger til et godt liv og/eller på den energi, du bruger på at holde dit hamsterhjul i gang?” (Kilde: Lykke i hamsterhjulet? – Psykolog Ellen Garne)

Mor med nyfødt

Hvordan kan den onde travlhedsspiral brydes?

Det behøver ikke være så kompliceret endda. Selvom det kan føles svært at komme ned i tempo eller sige nej til opgaver, der dræner mere, end de beriger, kan følelsen af at mærke forskellen i din energi i hverdagen, hurtigt blive et vigtigt kompas til at følge din nye kurs. Man kan kort sige, at mere vil have mere.

 Opskriften på forandring kunne bestå af en eller flere følgende forslag:

 • Brug af HypnoBabys afstressende hypnoselydfiler og guidede meditationer – gå på jagt i kategorien Afslapning

 • Regelmæssig motion; herunder en gåtur med fokus på naturen.
  Mange steder tilbydes specifikke forløb til netop fysisk træning.
  Er du gravid i nærheden af Silkeborg eller Holstebro findes fx Fitmom, der henvender sig til gravide og barslende se mere her: http://fødsel.nu
 • Hvile
 • Nærvær med ikke resultatorienterede sysler fx en god bog, håndarbejde eller noget andet kreativt

  Netop hypnoselydfilerne kan være en vidunderlig kur i en travl hverdag eller mod en belastet hjerne. Du guides til en afslappet tilstand og kan vælge dit tema afhængig af lyst og behov. Hypnose er ikke magi. Tværtimod er hypnosetilstanden en afslappet og behagelig tilstand, hvor både sind og krop får en tiltrængt pause og mulighed for at tanke op.
  Hypnose er også en effektiv behandlingsform, der bruges indenfor mange områder. Hypnose kan kort sagt beskrives som en form for koncentreret opmærksomhed. Ved at bruge lydfilerne fra eksempelvis HypnoBaby regelmæssigt, kan du både forebygge og afhjælpe ubalancer i dit liv. Husk at forebyggelse er langt mere effektivt end at kaste sig over akut hjælp, hver gang motoren brænder sammen.
  Og husk især, at når du gør noget godt for dig selv – kan du også være meget mere for andre.

  Berolige og afstressende lydfiler i HypnoBabys app

  ”Ro i krop og sind” – Lydfilen guider dig en tur gennem skoven, og hjælper dig til bedre balance i krop og sind.

  ”Mindful i naturen” – En mindful hypnose, du kan bruge i naturen

  ”Kontakt til dig selv” – Hjælper dig til lidt kærlig selvomsorg.

  ”Et øjebliks ro på” – En kort afstressende hypnosemeditation

  ”En sundere krop” – Hypnoselydfil til dig, der ønsker et sundere liv og en sundere krop

  ”Dyb afslapning” – Kom helt ned i gear og få et dybt hvil midt på dagen, eller når du skal sove

  ”Du er god nok” – Hjælper dig med at få kontakt til din indre kerne og styrke kærligheden til dig selv.

  Ud over disse generelle og alment aktuelle titler, byder appen på en række hypnoselydfiler, inden for kategorierne fertilitet, graviditet, fødsel og barsel – henvendt til både mænd og kvinder.

  Tid til nye vaner

  Nu er det ferietid, og det er derfor så oplagt at starte de gode vaner, mens du er nede i gear. Beslut dig for, at hverdagslivet på den anden side af ferien, ikke skal være, som det, du forlod, da du slukkede computeren og stemplede ud, inden ferien startede.

  I boksen får du en lille introduktion til nogle af de berolige og afstressende lydfiler, du kan finde i HypnoBabys app.

  Det giver så uendelig god mening at lade op, inden dit indre kontrolpanel blinker rødt. Præcis som vi gør med elektronikken i vores liv.

  Måske er det tid til for alvor at ændre målsætning. Måske er en 80% indsats, på alle indsatser uden for dig selv, det nye sort. Tænk hvis dit indre vaterpas fandt sit fixpunkt uden oplevelsen af at være på overarbejde eller at have travlt. Grundfølelsen af at have god tid starter med at give dig selv lov til at god tid. At bruge god tid. At nå lidt mindre og opdage, at det alligevel går fint på trods af mere selvkærlighed og mindre ihærdighed. Start hos dig selv – forær dig selv lidt tid – ikke kun i ferien, men hver eneste dag.
  Dit liv – dit valg! ❤️